Zo ziet een gemiddelde dag eruit

Rensis is een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

getekende lijnen

We beginnen de dag om 7.00 uur

De slaapwacht draagt de zorg na een rustige nacht aan ons over. Terwijl we nog een beetje wakker moeten worden, hoor je in de verte voetstappen naderen. De eerste kinderen zijn wakker! Met veel enthousiasme worden we begroet met een dikke knuffel of kus. De dag kan nu al niet meer stuk! 

Na de ochtendzorg gaan we ontbijten. We weten middels het ondersteuningsplan wat de kinderen mogen eten en hoeveel. Daarna worden de kinderen klaar gemaakt om netjes naar school te gaan (van maandag tot vrijdag). Rensis heeft 1 bus en 2 auto's ter beschikking waardoor we met regelmaat de kinderen zelf naar school brengen. De kinderen vinden dit geweldig!

Structuur en regelmaat, ook voor onszelf

Van maandag tot vrijdag gaan alle kinderen na de ochtend zorg naar school of een dagbesteding. In het weekend en tijdens de reguliere schoolvakanties zijn de kinderen de gehele dag aanwezig. Gezellig toch?

Aandacht op persoonlijk niveau

De beste zorgen realiseren we samen. We vinden het dan ook belangrijk dat we nauw contact onderhouden met ouders en verzorgers. 

In het logeerhuis werken we met een communicatiebord zodat de kinderen duidelijkheid hebben over wie er voor hem of haar zorgt. Daarnaast wordt de dagstructuur gevisualiseerd aan de hand van picto's of foto's voor wie daar behoefte aan heeft. 

We willen elk kind de juiste aandacht geven. Daarom werken wij in kleine groepjes van 1 tot 4 kinderen. Zo creëren we samen een rustige sfeer om persoonlijke en sociale ontwikkeling te simuleren.

Fun in het weekend

In het weekend maken we een leuk programma voor de kinderen. Dit kan je geheel zelf invullen kijkend naar de behoefte en mogelijkheden van de kinderen. Zo gaan we er vaak lekker op uit met de bus, knutselen we wat af bij slecht weer en chillen we ook op de bank om lekker tot rust te komen. 

Iedereen in zijn of haar kracht 

Bij Rensis willen wij dat de kwaliteiten van zowel het personeel als kind, zo worden ingezet dat eenieder in zijn of haar kracht staat. De kinderen die bij Rensis komen hebben allen verschillende kwaliteiten en uitdagingen. Dat houdt het werk als zorgverlener interessant en dynamisch. Je ziet dat kinderen elkaar ook ondersteunen, prachtig om te ervaren. Zo hebben we een kindje met down syndroom die erg graag mee helpt in de zorg voor een meervoudig gehandicapt kindje. Samen spulletjes klaar zetten, handjes insmeren met lekkere crème en een boekje voorlezen voor het slapen gaan. 

Alle kinderen blijven bij Rensis eten, dat is een gezellige afsluiting van de dag. En als de kinderen blijven slapen gaan ze lekker in een bad of douche om vervolgens nog even te spelen met wat drinken en lekkers. Tot slot werken we het het communicatiebord bij voor onze collega nachtdienst. 

Je bent op zijn laatst op vrijdag en in het weekend om 21.00u klaar met werken. Door de week heen is dat vaak tot 20.00u of 20.30u

getekende lijnen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de werkzaamheden bij Rensis?Solliciteer dan snel!